Bešlagić se emotivno oprostio od Petrovića: Pričao si mi koliko te “cijene”

Kultura 28. jan 202316:02 2 komentara
N1

Vijest o preranoj smrti legendarnog bosanskohercegovačkog glumca Saše Petrovića u petak je potresla ne samo domaću, nego i regionalnu javnost. Nizom emotivnih poruka i uspomena od Petrovića se opraštaju njegove kolege. Među njima je i glumac Enis Bešlagić, koji je istaknuo i teške crtice iz života preminulog prijatelja.

“Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te “cijene” ovdje… Odmori od nekih lažnih kolega, prijatelja i dušebrižnih producenata, koji su umanjivali tvoju vrijednost i na kapaljku ti davali mizerne honorare, jer oni “znaju” koliko tebi treba i koliko ti zaslužuješ, a bio si glumčina! Putuj dušo i tvojoj porodici mir želim”, napisao je Bešlagić na zvaničnom Facebook nalogu.

Bešlagić se ovakvim riječima pridružio cijeloj plejadi sarajevskih i regionalnih glumaca koji veličanstvenim riječima opisuju djelo svoga kolege.

Tako je Branko Đurić Đuro napisao da ih je napustio “najbolji glumac njihove generacije koji je bio prvi u svemu”, a Emir Hadžihafizbegović da će ga za Petrovića vezati neobjašnjivo prijateljstvo.

Publika će Sašu Petrovića pamtiti po brojnim ulogama u filmovima i tv dramama kao što su “Ničija zemlja“, “Ovo malo duše“, “Hajde da se volimo“, “Kuduz“, “Gori vatra“, “Ljeto u Zlatnoj dolini“ i “Nafaka“, veoma popularnoj seriji ”Lud, zbunjen, normalan”. Poznat je i po ulozi u kultnoj sarajevskoj predstavi “Audicija“. O tome kako se spremao za ulogu čuvenog Meme Gelje, čitajte na linku ispod.

Dijelovi iz kultne „Audicije“ koja je proslavila preminulog Petrovića (VIDEO)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare