Biden u Glasgowu klimatske promjene opisao kao “egzistencijalnu prijetnju”

Vijesti 01. nov 202117:50 > 17:51 0 komentara
Joe Biden
Joe Biden (REUTERS/Kevin Lamarque)

Američki predsjednik Joe Biden je u govoru na 26. Konferenciji Ujedinjenih naroda (UN) o klimatskim promjenama (COP26), koja se održava u Glasgowu, u Škotskoj, klimatske promjene opisao kao "egzistencijalnu prijetnju".

Američki predsjednik Joe Biden je, napominjući da klimatske promjene već nanose veliku štetu svijetu, upozorio da smo sada na prekretnici svjetske historije.

Biden je u govoru na 26. Konferenciji Ujedinjenih naroda (UN) o klimatskim promjenama (COP26), koja se održava u Glasgowu, u Škotskoj, klimatske promjene opisao kao egzistencijalnu prijetnju.

Američki predsjednik je upozorio lidere, koji prisustvuju samitu, da postoji ograničeno vrijeme za preduzimanje drastičnih koraka u vezi sa klimatskim promjenama.

“Iskreno rečeno, okupljeni smo u vrijeme kada su oči historije uprte u nas i imamo važna pitanja pred sobom. Hoćemo li poduzeti akciju i učiniti ono što je potrebno? Hoćemo li iskoristiti veliku priliku ili ćemo buduće generacije osuditi na patnju”, kazao je Biden ističući da se nada da će samit u Glasgowu dovesti do napretka u borbi protiv klimatskih promjena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!