Bilinac osuđen pred Sudom u Beogradu, na Trebeviću obustavljena iskopavanja

Vijesti 14. dec 202108:44 0 komentara
N1

Slaviša Bilinac, čije tijelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine traži na Trebeviću, pred Višim sudom u Beogradu osuđen je, u odsustvu, na 35 godina zatvora javljaju beogradski mediji. Slaviša Bilinac kome se sudilo u odsustvu, osuđen je sa Velemirom Simićem za ubistvo Gorana Mijatovića, poznatijeg kao Mita Bežanija 2006. godine.

Simić je osuđen na 30 godina, a zbog činjenice da je na volanu vozila od čije je eksplozije nastradao Goran Mijatović i njegov tjelohranitelj Slavko Novaković. Naime, na mjenjaču i volanu automobila pronađen je njegov DNK. Izvještači sa Suda u Beogradu javljaju da Sud nije prihvatio njegovu odbranu da je ranije, na Sokocu popravljao automobil pod koji je postavljena bomba, a koji je eksplodirao pored Mijatovićevog automobila.

POVEZANA VIJEST

Bilinac kojem je suđeno u odsustvu nestao je 2008. godine. A Tužilaštvo BiH je izdalo naredbu za pretragu lokacija na Trebeviću, jer postoje indicije da je tu sahranjen.

Kako je za N1 pojašnjeno iz Tužilaštva BiH, naredba je izdata, prekopavanje terena je počelo, ali je zbog vremenskih uslova obustavljeno i nastaviće se kada se za to stvore uslovi.

Bilinac se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Đorđa Ždrale, a o njegovom nestanku među prvim je progovorio Darko Elez, koji je u emisiji “60 minuta”, poručivao da je Bilinac sahranjen na Trebeviću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!