Biščević Tokić, Karamatić, Vlahović u Danu uživo

Vijesti 02. maj 202413:18 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo vam donosimo prazničnu atmosferu sa ulica glavnog grada BiH koji pohode brojni turisti, ali i kako teku prirpeme za predstojeći, najveći hrišćanski praznik Vaskre. Pratimo i političku situaciju, kao na domaćoj tako i regionalnoj i svjetskoj sceni.

Iako Srbija na sve strane lobira da Rezolucija o genocidu u Srebrenici ne bude usvojena, čini se kako ipak Rezolucija dobija sve veću podršku. Tako će je, nakon dugog kolebanja vlasti, Crna Gora ipak podržati, ali neće biti kosponzor, rekao je premijer Crne Gore Milojko Spajić. Međutim, neke stranke u Crnoj Gori su nezadovoljne ovom informacijom te pod pritiskom Beograda i Kremlja pokušavaju izlobirati da ova zemlja ipak ne podrži Rezoluciju. Kako će se sve odvijati pred Generalnom skupštinom UN-a u dnašnjoj emisiji govori Miodrag Vlahović, diplomata i predsjednik Helsinškog komiteta Crne Gore.

SDA predstavila dokument u kojem su navedene sve navodne, kao su ih nazvali, “izdaje Trojke”. Nedugo nakon objave dokumenta oglasio se i SDP saopštenjem koje nosi naziv “Izdaja je vještina koju je tokom decenija SDA specijalizirala”. Ko je koga izdao, ali i kako ocjenjuje prvih 100 dana rada Vlade FBiH te o radu Skupštine KS i stanju u oblasti sigurnosti za Dan uživo govori Jasmina Biščević Tokić, zastupnica parlamentu FBiH i u Skupštini KS.

Amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH stupio na snagu. Kome ide na ruku, i šta se ože očekivati 2026., kada će prvi put biti implementirati ove odredbe? Koji su naredni potezi opozicije? Je li izvjesna nova blokada? Hoće li Marin Vukoja biti imenovan u Ustavni sud BiH? Na ova, ali i fruga aktuelna pitanja u Danu uživo odgovara Mario Karamatić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH i predsjednik HSS-a BiH.

Prvomajske praznike brojni turisti odlučili su provesti u Sarajevu. Naša ekipa bilježi velike gužve na Baščaršiji, ali i drugim popularnim destinacijama. U Danu uživo provjeravamo odakle ima najviše turista i šta je to što ih je privuklo u glavni bh. grad?

Budite i danas uz Dan uživo od 16:15. Sa vama će biti Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!