Bošković o formiranju vlasti u HNK: SDA bliže ulasku u vlast

Vijesti 31. maj 202316:03 0 komentara
N1

U Mostaru je danas održano niz sastanaka HDZ-a sa predstavnicima političkog bloka kojeg čine SDP, DF i NIP, kao i sa članovima HRS-a i SDA o formiranju vlasti u HNK.

Iako se očekivalo da će danas biti održana završna runda pregovora predsjednik KO HDZ-a Stjepan Bošković kazao je da je situacija trenutno takva da je SDA bliže ulasku u vlast , no do konačne odluke danas se nije došlo, jer su predstavnici SDP-a, NIP-a i DF-a odlučili da o uslovima koji su im iz HDZ-a postavljeni odluku donesu sutra.

“Danas smo obavili razgovore sa HRS-om, sa SDA, a potom i sa Trojkom. Trojka je uzela vremena još do sutra da odgovori na uvjete koje smo mi postavili u ovom trenutku, ali mogu reći da je u ovom trenutku SDA bliže ulasku u vlast. Politička moć koju unosimo u Skupštinu mora biti proporcionalna sa rukama koje će podržati tu Vladu, mi u ovom trenutku ne računamo sa 20, već sa 24 ruke. Unutar HNS-a sve smo radili da 16 ruku imamo unutar Skupštine, da kroz jednu većinu ta Vlada dobije potporu za budući rad, međutim ne isključujemo SDP i stranke trojke uzeli su još vremena i konsultacija unutar njihovih staranka, iako su te konsultacije bile i preko vikedna, ali novi su uvjeti i tražimo širu potporu za sve to”, izjavio je Stjepan Bošković.

Ko će činiti novu vlast u HNK, bit će poznato u petak, potvrdio je.

“Mislim da ćemo u petak imati konkretne podatke i da ćemo tad sve obznaniti. SDA je prihvatio političku realnost u našoj Županiji i ja bih rekao da se okrenemo nekom programu koji trebamo provoditi a ne nekim blokovima koji su dosad bili”, dodao je Bošković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!