Brojne teme i gosti u današnjem izdanju “Dana uživo”

Vijesti 20. mar 202312:48 0 komentara
N1

U današnjem izdanju emisije "Dan uživo" na N1 gledajte:

U “Danu uživo” pratimo sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, govorimo o reformskim procesima u bh. pravosuđu, te praksi najviših sudova u predmetima organizovanog kriminala i korupcije, ali i brojnim drugim temama.

O izboru sudije Ustavnog suda BiH u federalnom Parlamentu, formiranju vlasti, kritikama na račun Trojke, porukama sa sjednice Glavnog odbora stranke čiji je član – danas razgovaramo sa Nezirom Pivićem, zastupnikom SDA u Parlamentu Federacije BiH, te članom Zakonodavno-pravne komisije i Komisije za ustavna pitanja ovog Parlamenta.

Poslanici NSRS sutra bi trebali raspravljati o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim se kriminalizuje kleveta. Ova tema, ali i propali pokušaj opoziva gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, te šansa da se na krilima ovog rezultata opozicija u RS okupi i konsoliduje – povod su za gostovanje poslanika Liste za pravdu i red u NSRS Đorđa Vučinića.

Jakov Milatović, zamjenik predsjednika Pokreta „Evropa sad“, u drugom krugu crnogorskih predsjedničkih izbora će se boriti s Milom Đukanovićem. Rezultate prvog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, šanse za pobjedu 2. aprila, raspuštanje Skupštine – analiziramo sa podgoričkom novinarkom Vesnom Rajković Nenadić.

Naš gost je i Darko Pandurević, rukovodilac programa i zagovaranja u Sarajevskom otvorenom centru. Govorimo o napadu na LGBT aktiviste tokom vikenda u Banjaluci, ali i odgovornosti političara za satanizaciju određenih grupacija u bh. društvu.

“S one strane Plive“ je sevdalinka kojoj su novi život nedavno udahnule Hanka Paldum, te duo Dženana i Dženana. O njegovanju tradicionalne muzike, približavanju iste novim naraštajima, nastupima u BiH, ali i u dijaspori – razgovaramo sa Hankom Paldum i Dženanom Huseinagić.

Tu su i vijesti iz svijeta, sportske novosti, servisne informacije…

Vaš domaćin u “Danu uživo“ od 16:00 do 18:30 sati je Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!