Čavka: Otvoreni Balkan odličan projekat, dočekan na nož u Sarajevu

Dan uživo 14. jan 202220:08 > 21:1216 komentara
Izvor: Admir Čavka

Otvoreni Balkan je odlična ideja poručio je potpredsjednik SBB-a Admir Čavka, dodajući da će je ubrzo uz podršku Ambasade SAD u Sarajevo prezentovati jedna nevladina organizacija. Pozvao je, kako navodi, probosanske stranke da zajednički pristupe ovom projektu.

“Dočekan je na nož, prvenstveno ovdje u Sarajevo, jer nikada nismo dobili prave informacije, koliko investicija donosi, koliko će ljudi zaposliti”, rekao je Čavka gostujući u Danu uživo N1.

Čavka je odbacio ideju da se iza svega krije ideja o Srpskom svetu.

“To su čiste gluposti. Kako može biti Velika Srbija kada učestvuje Albanija, kada u tom projektu, ako ćemo brojati krvna zrnca muslimana, Bošnjaka, nego Srba”, pita Čavka.

Čavka je dodao da će sa čelnicima američke ambasade, predstavnici jedne NVO, kojoj nije rekao ime, prezentovati projekat Otvoreni Balkan, što već dvije godine nije učinio Savjet ministara. Čavka zaključuje da BIH ostaje crna rupa na Zapadnom Balkanu, te da to ne treba dopustiti.

“Pozivam sve, stranke, probosanske, koje žele da se bave ovom pričom, da zajedno uđemo u ovom pričom. Imamo snažnu podršku američke administracije”, kazao je sagovornik N1.

Na koncu dodaje, da je to tema koja može da poboljša uslove života u BiH, i da društvo izvuče iz, kako navodi, crnih tema.

Komentarišući poziv predsjednika Srbije da se predstavnici Republike Srpske vrate u institucije, Čavka pita, ko će nadoknaditi šest mjeseci u kojima institucije nisu radile.

“Loše je da imamo Aleksandra Vučića, koji jeste veliki lider u regionu, ali koji na žalost upravlja procestima. To je isto kao da mi pošaljemo gospodina Džaferovića da rješava problem u Istočnom Sudanu”, rekao je ovaj SBB-ovac.

U razgovoru za N1 Čavka je više puta poručio da je neophodno da dođe do smirivanja nacionalnih tenzija, i okretanja ka ekonomskim, kako kaže, životnim temama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar