Centrotrans: Minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do krajnjih odredišta

Vijesti 27. feb 202310:16 0 komentara
FENA

Zbog uslova na putu i neočišćenih određenih dionica na padinskim dijelovima u Kantonu Sarajevo minibuske linije, poput Latinska ćuprija - Komatin, Latinska ćuprija - Jarčedoli, ne dolaze do svojih krajnjih odredišta. Dakle, uslovi su takvi da naši minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do svojih krajnjih odredišta - izjavila je za Fenu glasnogovornica Centrotransa Irma Helja Begić.

Prema njenim riječima, što se tiče autobuskih linija u javnom gradskom prevozu u Kantonu Sarajevo, one su sve jutros krenule na vrijeme, ali na pojedinim linijama ima kašnjenja od minutu-dvije zbog nedovoljno očišćenih puteva i dionica.

“Molimo naše korisnike usluga da imaju malo razumijevanja ukoliko određena linija kasni minutu – dvije”, kazala je Helja Begić.

Govoreći od međugradskim linijama, Helja Begić ističe da je i tu saobraćanje otežano.

“Saobraćanje je otežano i na ovim dijelovima u Bosni i Hercegovini, jer ceste nisu dovoljno očišćene, naročito na planinskim prevojima Komar, Rogoj, Makljen, Karaula, Oštrelj, Lanište i Koprivnica. Svi autobusi Centrotransa su jutros krenuli uredno i saobraćaju u skladu sa stanjem na putevima u BiH”, kazala je Helja Begić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!