Čović s Oliverom Varhelyijem: Kandidatski status za BiH prioritetan

Vijesti 29. nov 202210:07
Izvor: FENA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak je u Sarajevu u Parlamentarnoj skupštini BiH održao radni sastanak s povjerenikom za proširenje i susjedstvo Europske unije Oliverom Varhelyijem uoči potpisivanja dokumenta naziva:"Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine".

Teme sastanka obuhvatile su kandidatski status Bosne i Hercegovine, ispunjavanje ključnih reformi te uspostavu vlasti nakon Općih izbora održanih u listopadu 2022. godine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Dužnosnici su također komentirali potpisivanje dokumenta: “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine”.

Čović je izrazio posebnu zahvalnost povjereniku Varhelyiju na predanosti u radu za europsku Bosnu i Hercegovinu, ističući povjerenika kao dokazanog i predanog prijatelja BiH.

Istaknuo je također kako europska BiH nema alternativu te kako Europska unija ostaje najvažniji vanjsko-politički prioritet sada i u budućnosti, navodi se u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar