Crnadak: U RS privredno stanje najgore do sada

Vijesti 16. sep 202418:31 0 komentara

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS bio je gost emisije Dan uživo na N1. Komentarisao je imenovanje za direktora SIPA-e, trošenje novca u izbornoj kampanji, ali i sveprisutnost Dodika u toj istoj kampanji.

Slobodan Radinković nije dobio danas podršku na kolegiju Vijeća ministara za imenovanje za direktora SIPA-e. Protiv uvrštenja ove odluke na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH glasali su predsjedavajuća VM Borjana Krišto i ministar odbrane BiH Zukan Helez. Crnadak je komentarišući to kazao da je malo informacija sa kojim raspolaže, ali da se vidjelo da je kompletna ekipa iz Federacije BiH bila protiv ovog prijedloga Nešića.

“Čini mi se da ova koalicija koja je raštimana od prvog dana, sada dolazi u fazu u kojoj imenovanja, zapošljavanja, tenderi, ići će sve teže. Mislim da je ovo samo jedna naznaka da nas čekaju sve teži i gori odnosi u koaliciji jer su suočeni sa potpunim neuspjehom svoje većine. U više situacija smo vidjeli da su pojedinci iz vlasti na ovaj ili onaj način povezani sa kriminalnim strukturama”, rekao je Crnadak, i dodao:

“Željka Cvijanović još uvijek nije saopštila javnosti zašto je člana međunarodnog kartela, i to prema tvrdnjama Tužilaštva BiH, predložila da bude predstavnik BiH na jednom veoma važnom diplomatskom mjestu. Tako da kad se sve pogleda i ne čudi da su odnosi sve teži unutar koalicije”.

Dodik i izborna kampanja

Komentarišući trošenje novca u izbornoj kampanji, kazao je da nije nikakva tajna da se u kampanjama mnogo troši novca nego što se predaje u izvještajima.

“Nema dileme da je situacija ekstremno loša. Vidio sam nove revizorske izvještaje u Federaciji BiH iz kojeg se vidi i ima naznaka da je i tamo situacija iz dana u dan gora. Finansijski i ekonomski gledano privredno stanje najgore do sada u RS. Korupcija i izolacija su nas doveli dotle. Narod još uvijek ne razumije da novac koji kradu ljudi na vlasti je njihov novac. Ako se korupcija smanji i uspori se, automatski će se se pojaviti efekat da novac kojeg očigledno ima, da se preusmjeri i da bude većih plata i penzija”, naveo je Crnadak.

Predsjednik SNSD-a i predsjednik RS Milorad Dodik, iako nije kandidat najprisutniji je u SNSD-ovoj kampanji. Crnadak smatra da kada Dodik ne bi vodio SNSD da bi došlo do posebnog rasula.

“Ko bude poslije Dodika, to će biti jedan stampedo i niko ne zna kako će da završe. Dodik jeste SNSD i zato se slika sa doktorima i rješava probleme glumaca, i porodice sa više djece, i sve što vam padne na pamet”, istaknuo je Crnadak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!