“Čudno zvuči Željko Bebek prvi put u svom rodnom gradu”

Showbiz 02. jun 202211:13 5 komentara
N1

Prvi pjevač Bijelog dugmeta, onaj koji svoje hitove izvodi već 50 godina, a koji je posljednji put nastupao u rodnom Sarajevu prije 17 godina sa grupom Bijelo dugme - uskoro će održati prvi samostalni koncert u glavnom gradu BiH. Željko Bebek bio je gost Novog dana na N1.

“Čudno zvuči Željko Bebek po prvi put u svom rodnom gradu. Najčešće sam u Sarajevu nastupao sa svojom grupom Bijelo dugme, i tada sam samo bio Bebek iz Dugmeta. Zato ovo nazivam prvim solističkim nastupom, dolazim sa svojom grupom koja broji šest članova – biranih profesionalnih svirača”, objašnjava nam legendarni Bebek, najavljujući nam koncert u Sarajevu.

U toj rock grupi koja će počastiti i sarajevsku publiku je ujedno i Željkov sin Zvonimir, kojemu je ovo također prvi nastup u očevom rodnom gradu. Zvonimir je gitarista, a sa ocem je i zapjevao na njegovom posljednjem albumu ‘Mali oblak ljubavi’.

“Mi osjećamo veliko ushićenje i zadovoljstvo prije svega što smo u Sarajevu nakon dugo, a onda i zato što smo u vezi sa svim građanima koje srećemo na potezu od Katedrale do Baščaršije”, priča sa osmijehom Bebek.

Otac i sin Bebek ponose se i zajedničkom pjesmom ‘Kakav otac, takav sin’.

“Ona nam je došla kao iznenađenje, sjedili smo jedan dan sa producentom koji nam je saopštio da imamo duete. Onda je tata rekao da više ne želi duete jer ih je imao sa svim poznatim, a onda mu je producent rekao – ima još jedan s kojim nisi”, prisjeća se mladi Zvonimir u studiju N1.

Željko Bebek dodaje da su obojica ‘inficirani muzikom’. Također, obojica uživaju i u vremenu kojeg provedu u glavnom gradu BiH.

“Moj komšiluk je osnova zbog koje dolazim u Sarajevo. Oni su direktan poticaj, dolazim više puta godišnje. Moja djeca su i kao mali rado dolazili. Zvone čak zna i preuzimati sarajevski žargon. On se ponosi da je Sarajlija”, poručio je emotivni Bebek.

Otac i sin nastupit će u sarajevskom BKC-u 13. augusta, a prethodit će koncert u Međugorju, 12. augusta, gdje će Željko Bebek nastupiti u Herceg Etno Selu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare