Potpredsjednik Vlade Srbije: Dan ponosa za Srbe, pobijedili smo

Vijesti 23. maj 202418:25 1 komentar
REUTERS/Eduardo Munoz

"Za nas Srbe ovo je dan ponosa i dan poslije koga treba da svoju politiku uskladimo sa rezultatima glasanja", izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

“Tražili ste lisicu, naišli ste na vuka. Njemačka, SAD i njihove kolonije su mislile da su Srbi lak plijen. Od zemalja koje su ratovale protiv Srba očekivao sam da nas bolje poznaju i više cijene. Silu su pokazali, ali istinu nisu ubili. Više zemalja članica UN-a nisu podržale rezoluciju, nego što jesu”, rekao je Vulin.

Vulin je poručio da je “ovo pobjeda Srbije, njenih iskrenih prijatelja i pobjeda nevjerovatne upornosti i čelične volje predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića”.

“Historija nepogrešivo bira ko će je činiti, a Srbi ko će ih voditi. Za nas Srbe ovo je dan ponosa i dan poslije koga treba da svoju politiku uskladimo sa rezultatima glasanja. Svako nam je rekao šta misli o nama, mi Srbi sami biramo prijatelje, ali nas i neprijatelji sami izaberu”, poručio je Vulin nakon izglasavanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Skupštini Ujedinjenih nacija, prenosi RTRS.

Sve informacije na portalu pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare