Davidović, Kožul, Kremo i Katica gosti Dana uživo

Vijesti 20. apr 202313:14 0 komentara
N1 BiH

U današnjem Dana uživo pratimo sve aktuelnosti u zemlji, regiji i svijetu.

Donosimo reakcije na jučerašnje napuštanje institucija od strane predstavnika iz Republike Srpske. Naš gost je bivši diplomata i predsjednik Demokratskog centra Igor Davidović.

Nastavljaju se sastanci SBiH i NES-a sa strankama u FBiH uz njihov novi prijedlog za rješenje krize. Dragan Čović najavljuje vladu za narednu sedmicu. Hoće li se i kako čvor raspetljati? Šta za državnu koaliciju znači jučerašnje napuštanje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH od strane političara iz RS-a? Sa nama je danas iz Mostara HDZ-ov zastupnik Predrag Kožul.

Sa nama je danas i Armin Kremo, otac dječaka Alija napadnutog u Baru, koji za razliku od oca drugog napadnutog dječaka kaže da im se niko od porodica napadača nije izvinio niti pružio podršku.

Kanton Sarajevo od 17. maja ove godine postaje prvi kanton s aktivnim E-GRUNT-om što će olakšati proces prijave prebivališta građanima. O olakšicama, ali i nastavku procesa digitalizacije za Dan uživo govori Admir Katica ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ostao je još samo jedan dan da se prijavite za Sarajevo Marathon koji će biti održan 7. maja. Šta nas sve očekuje tokom ovog sportskog praznika reći će nam Darko Lončar iz Udruženja “dečki u plavom”, organizatora utrke.

Izvještavamo i o posjeti ministra vanjskih poslova Švedske našoj zemlji. Uživo smo na ulicama uoči Ramazanskog bajrama.

Danas sa vama Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!