Dejan Lučka, Emir Solaković, Nermin Zolotić i Vesna Filipović u Novom danu

Vijesti 23. mar 202315:15 0 komentara

U Novom danu sutra gledajte:

Skupština RS zvanično i kriminalizirala klevetu. Predviđene novčane kazne za klevetu iznesenu u medijima, društvenim mrežama ili čak javnom skupu iznosit će od 2.500 do čak 60.000 eura. Najviše kazne predviđene su za one koje “javno izlože poruzi ili preziru” lica ili grupu zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, vjeri, nacionalnosti ili zbog etničkog porijekla, seksualnog opredjeljenja ili rodnog identiteta. Direktor banjalučkog centra za ljudska prava Dejan Lučka pojasnit će kako bi u praksi mogla izgledati primjena zakona.

Kalendarski zima je prošla, ali temperaturno još uvijek pravog proljeća nema. Ovo je period kada smo naročito podložni virusima, a tijelo osjeća i taj proljetni umor. Kako ojačati imunitet, kako tretirati aktuelne stomačne i respiratorne viruse, da li trebamo zaboraviti covid i kako sačuvati srce, za Novi dan govori dr. Emir Solaković – kardiovaskularni hirurg.

Senzacionala Casa Pia bori se ove godine za Evropu u najjačoj fudbalskoj ligi u Portugalu. Odbrane slavnog Porta i Brage nisu uspjeli probiti bedem njihove odbrane u kojoj je i bosanskohercegovački fudbaler Nermin Zolotić. Nekadašnji igrač Željezničara, Genta, Istre i Roselarea, te potencijalni reprezentativac BIH gost je Novog dana. Komentarišemo nastup Zmajeva.

Svjetska straživanja pokazala da su sreća i samopouzdanje mladih od 16 do 25 godina pali na najniži nivo u posljednjih 13 godina. Šta je dovelo do toga da su mladi danas nikad skloniji anksioznosti i depresiji, zašto su sve izoliraniji i usamljeniji, šta kada se svim emocijama doda i tuga? Šta narušava samopouzdanje kod mladih, kako se ono gradi – za Novi dan govori profesorica pedagogije Vesna Filipović.

Trener Kung Fu Ving Tsun kluba “Srebrenica” Isak Iso Džanić, prvi je Bosanac i Hercegovac nominovan za USA Martial Art Hall of Fame (američku “Kuću slavnih” u borilačkim vještinama). Život je posvetio sportu i djeci, koju trenira godinama besplatno. Živi od 240 konvertibilnih maraka mjesečno. Poljoprivreda mu je dodatni izvor egzistencije, jer posjeduje dvadesetak ovaca i dvije koze. Iz Srebrenice jutros govori za Novi dan.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!