Denis Stojnić predat u nadležnost Tužilaštva BiH

Vijesti 30. okt 202219:04 0 komentara
Faktor

Poznati MMA borac i poduzetnik Denis Stojnić koji je sinoć uhapšen u Sarajevu predat je u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz MUP-a KS.

“Lice inicijala D. S. koje su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo prethodnog dana lišili slobode, nakon završene kriminalističke obrade, te izvršenih više pretresa objekata na području Kantona Sarajevo, predato je u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine”, kazali su iz MUP-a KS.

Navode da je ovo još jedna u nizu aktivnosti vezanih za strateško opredjeljenje Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo za borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije koja se provodi od strane ove policijske agencije u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

U narednom periodu najavljuju nastavak ovih aktivnosti.

Kako je ranije potvrđeno za N1 Stojnić je uhapšen zbog “podataka u vezi sa Sky aplikacijom”, a na teret mu se stavljaju djela iz oblasti organizovanog kriminala.

Podsjetimo, u proteklim danima više osoba je uhapšeno zbog povezanosti sa korištenjem ove aplikacije a sve je počelo hapšenjem Admira Arnautovića – Šmrka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!