Detalji iz života mladog Massima: Kopao vrtove za elegantnu odjeću za nastupe

Vijesti 24. dec 202221:22 0 komentara
Massimo Savić (Filip Krainčanić/Nova.rs)

Tužnu vijest da nas je napustila jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda Massimo Savić, sinoć je potvrdila njegova porodica. Od njega se opraštaju brojni, dijeleći dirljive detalje iz njegovog života.

Osim o uspješnoj karijeri, mediji pišu i o svemu onome teškom kroz šta je prošao da bi ostvario zamisli.

Massimo je u nekoliko navrata u razgovorima za medije otvoreno pričao o svom djetinjstvu i ocu od kojeg se njegova majka rastala kad su njemu bile četiri godine. Nakon razvoda sa sinom je otišla najprije u Napulj, a onda kod svojih sestara u Australiju, a kada se vratio u Hrvatsku opet je morao učiti hrvatski jer ni riječi gotovo da nije znao, podsjetio je Večernji list.

Podsjetili su i na njegov emotivni intervju u kojem je podijelio kako mu je preminuo otac i kako je izgledao period kada su mu se roditelji rastali.

“Oni su se upoznali kada je on bio slijep, prije operacije. Izgubio je vid tijekom bombardiranja na Visu i do te operacije nije vidio. S mojom mamom upoznao se na Rebru, gdje je on bio pacijent, a ona je došla u bolnicu u posjet svom bratu. Mislili su da neće preživjeti, ali jest. Uz vrlo jaku dioptriju progledao je i rekao mojoj majci: ”Mogu li vas posjetiti kada progledam pa da se vjenčamo?” Krajem 1961. godine mami je stigao telegram da on stiže i to je bilo to. Vjenčali su se, a kasnije sam se rodio i ja”, ispričao je Massimo.

Rekao je kako je bolest na kraju rastavila njegove roditelje, jer je otac nakon saznanja da ima leukemiju odlučio živjeti sam.

“Liječnici su mu rekli kako uz moju majku, medicinsku sestru, može živjeti barem do moje 18 godine, ali on nije htio biti nikome na teret. Neko vrijeme nismo znali gdje je. Kasnije smo otkrili da živi s nekom ženom koja također umire od raka. Strašno ga je pogodila ta bolest, mene također. Svaki put za moj rođendan slao mi je darove limuzinom, baš uvijek se trudio da dobijem taj dar. Mnogo mu toga nisam stigao reći jer je otišao kad sam ja imao četiri godine, a umro je kad sam imao šest godina, tako da sam tek kasnije od njegovih prijatelja doznao sve o njemu. Njegovi prijatelji su mi rekli da je bio super lik, gromada od čovjeka, volio je čitati i zanimljive odlomke bi označavao ili stavljao svoja opažanja pokraj njih. Imao sam sreću što sam 80-ih pronašao kutiju s knjigama koje je čitao i kroz te knjige i kutiju s njegovim stvarima počeo sam upoznavati svog oca”, ispričao je glazbenik tada.

Danas je podsjetio i na detalje njegovog tinejđerskog života. Naime, Massimo se sa majkom dogovorio da ona podigne kredit za koji je rate otplaćivao on – radeći preko studentskog servisa. Tada je kupio električnu gitaru i odmah su počele intenzivne vježbe.

U Zagreb dolazi 1979, a treći razred gimnazije Ruđer Bošković upisuje godinu dana kasnije i ubrzo nakon toga osniva grupu Dorijan Grej sa Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem.

„Teško sam živio u to vrijeme. Ja i moj bubnjar smo delili sobu, široku kao krevet. Spavali smo zajedno u tom krevetu i nismo imali dovoljno da platimo sobu, ali smo sijekli drva za staricu. Kopao sam vrtove po Zagrebu, a onda bi mi gospođe davale odjeću pokojnih muževa, koju bih kasnije prepravljao da izgleda elegantno na sceni“, rekao je Savić jednom prilikom za medije.

Godine 1983, kao vođa legendarne grupe Dorijan Grej, izdaje prvi album – „Sjaj u tami“, a dvije godine kasnije i drugi album „Za tvoje oči“. Grupa je postala poznata, između ostalog, zahvaljujući upečatljivom glasu Massima Savića.

Bend se raspao 1986. jer su članovi proveli dva i po puta više snimateljskih dana u Švedskoj nego što je Jugoton bio spreman da plati. Jugoton je tražio da ostatak provedenih sati plaćaju iz svog džepa.

Menadžer Marijan Crnarić uspio je da ugovori 42 koncerta u bivšoj Jugoslaviji, što su članovi benda radili samo za dnevnice. Ostatak zarade otišao je za pokriće duga Jugotonu. Bend se raspao zbog bankrota i međusobnih optužbi.

Nakon toga, Massimo Savić je započeo uspješnu samostalnu karijeru u kojoj su se nizali hitovi koje ćemo još dugo slušati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!