Dević za N1: Šta smo postigli vikend zatvaranjem Sarajeva

Vijesti 16. mar 202118:35 > 19:51 1 komentar
N1

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević rekao je danas za N1 da ne zna da li Vlada ovog kantona ima hrabrosti za odlučne korake i reakcije u doba sve teže epidemiološke situacije.

Prema njegovim riječima, ministar zdravstva se u ovoj situaciji snalazi – jako loše.

”Od 28 zaključaka, ja mislim da je više od deset zaključaka prihvaćeno od strane kluba SDA. Bili smo predložili ukupno dvadeset zaključaka. Na samom početku sjednice sam pitao premijera Fortu da obrazloži građanima šta su plan A, plan B i plan. C. On mi je kratko odgovorio – plan A su određeni zaključci”, istakao je gost N1.

Potom je dodao da u vrijeme dok je SDA bila dio većine u KS, opozicija ”pravila dramu” kada se desi smrtni slučaj u Podhrastovima.

”Sjećate se da su oni tada pravili dramu u Kantonu Sarajevo kada bi se desilo da neki pacijenti umru. Sada možete zamisliti da je bila obratna situacija, kako bi se oni ponašali u to vrijeme”, rekao je Dević i dodao:

”Ni u jednoj rečenici od ministra zdravstva nismo čuli šta nas očekuje u narednom periodu i šta je konkretan plan. Nije nam iznio nijedan od tih planova, u svom izlaganju se bavio formiranjem nekakvih izolatorija, o odnosima između KCUS-a i Opće bolnice. Nijednom rečenicom nas nije upoznao s planom”, istakao je gost N1.

O zatvaranju KS proteklog vikenda…

”Ne mislim da smo išta dobili s ovim tzv. zatvaranjem preko vikenda. Nemamo nikakvih analiza da smo bilo šta postigli osim što smo oštetili ugostitelje i privrednike i radnike u oblasti turizma”, ocijenio je on.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare