Dijaspora u mukama nakon odlaska Wizz Air-a: Šta je plan sarajevskog aerodroma?

Vijesti 01. nov 202220:322 komentara
N1

Odlazak Wizz Aira sa sarajevskog aerodroma najviše je pogodio dijasporu koja je rado birala povoljne karte za dolazak kući. Poslovan svijet, koji pored dijaspore i stranaca u BiH najčešće koristi Aerodrom u Sarajevu pogađa loša uvezanost sa zemljama u regiji, te duga čekanja prilikom presjedanja, s obzirom na to da se iz Sarajeva tek na nekolicinu destinacija leti direktno.

Danas na Sarajevskom aerodromu evidentan kratak spisak odlazaka i polazaka. Dijaspora koja je do sada koristila Wizzairove linije, reorganizuje se, u planu su drugi aerodromi ili automobili i autobusi.

“Prenaporno je, to može potvrditi suprug, 30 sati treba iz Belgije. Ponekad zbog posla ne može uskladiti letove. Ja nisam. ali ne mogu da zamislim. Zadovoljna sam, sem da se ukida ukida Wizz air. Sad Moram do Banjaluke ili u Tuzlu”, jedan je od primjera koji je podijeljen sa ekipom N1.

Kulić o aerodromu u Visokom: Takvu izjavu je mogao dati samo kompletan idiot

Odlazak lowcost kompanije poput wizz aira pogodiće dijasporu. Stanovnike Sarajeva menje, jer malo i lete kaže penzionisani pilot Omer Kulić, koji dodaje, letova bi bilo da ima putnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar