Dodik i Lavrov razgovarali na diplomatskom forumu u Antaliji: “Zlonamjerno i nezakonito miješanje Zapada”

Vijesti 02. mar 202417:01 0 komentara
Twitter

Ruski Ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastao se sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na marginama Antalijskog diplomatskog foruma, navodi se u saopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Na sastanku je detaljnije razgovarano o implementaciji dogovora postignutih nakon razgovora predsjednika Rusije Vladimira Putina i Milorada Dodika od 21. februara, sa akcentom na intenziviranju projekata bilateralne saradnje.

Također su razgovarali o stanju u BiH u kontekstu uloge Rusije “kao države garanta Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini iz 1995.”

“Zlonamjerno i nezakonito miješanje Zapada u unutrašnje stvari suverene Bosne i Hercegovine, koji vodi neokolonijalnu politiku podrivanja dejtonskih temelja i zadiranja u ustavna prava njenih državotvornih naroda, smatra se ključnim faktorom za usložnjavanje političke situacije,” navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako je reafirmisan principijelan stav Rusije u podršci Mirovnom sporazumu kao jedinom osnovu za osiguranje stabilnosti, sigurnosti i razvoja u zemlji i regionu u cjelini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!