“Dodik je najbolji i najuspješniji projekt hrvatske obavještajne službe”

Vijesti 18. sep 202418:02 0 komentara

"Dodik je hrvatski igrač, on je najbolji i najuspješniji projekt hrvatske obavještajne službe. Razorio je Republiku Srpsku do ivice opstanak", kazao je za N1 lider Liste za pravdu i red, Nebojša Vukanović.

Kao argumente za ovakvu tvrdnju Vukanović je iznio podatak da je Dodikova savjetnica kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske. Također, dodao je gost emisije Dan uživo, lider SNSD-a se “bori za treći entitet” jer je u više navrata govorio da Hrvati u Bosni i Hercegovini zaslužuju “svoj entitet”.

Da krenemo od suđenja, Dodik se pojavio na ročištu. Iako je tražio odgodu, nije je dobio. Kako će završiti uopće ovaj proces? Kakav će biti rasplet situacije?

To je jedna u nizu farsi koja pomaže Dodiku da poboljša svoj rejting i da skrene pažnju sa problema u RS-u od anarhije u javnim preduzećima do kraha finansijskog sektora. Da ne bi govori o tim temama njemu ovo dobro dođe da glumi žrtvu globalne politike i moćnika sa Zapada. On je počinio toliko nedjela i pljačke u posljednjih 20 godina. Protiv njega su obustavljene istrage o kriminalu nakon nagodbi sa strancima, vjerujem da će i sad tako nešto biti, dat će litijum ili slično. Ne spominje više secesiju, nije više onaj Srbenda.

Nebojša Vukanović (N1)

Dodik tvrdi da nikada nije govorio o secesiji?

Čovjek koji 15 godina opstaje na vlasti na referendumu i poruci “goodbye BiH” i onda jedno jutro kaže da nije bio za secesiju. Nije problem u njemu što je tako bahat i bezobrazan, nego je problem u narodu. On je kapilarnom korupcijom ušao u jednu po jednu familiju. Narodu pripadaju mrvice dok njegovi milioneri žive život holivudskih zvijezda.

Borjana Krišto sutra praznih ruku ide u Briselu iako je neki Plan reformi poslala. Usaglašavanja na važnim tačkama još nema, a koje EU traži kako bi isplatila prvu tranšu pomoći BiH. Hoćemo li opet dobiti neke ustupke?

Brisel je jedan od najvećih problema. Upravo ta njihova politika hrani domaće korumpirane političare. Oni su slijepi na izborne krađe, ubistva, kriminal…. Sastaju se sa tim političarima i daju im legitimitet. Podsjetit ću vas šta je govori Wigemark ili Sattler, da su na neki način služili da stave smokvin list i prekriju anarhiju ovdje. Oni su hranili i održavali ovaj mafijaški, nakaradni sistem. Brisel treba ovakvu BiH da nas pretvore u neki sanitarni koridor, da nas drže zavađenima. Šta rade naši političari? Daju koncesiju i privatizuju naša prirodna blaga i to rade zbog moćnika iz EU.

Dodik se obrušio i na Krišto? Da li je to sada okršaj na relaciji HDZ-SNSD?

To je samo malo pred izbore, možda je bio nervozan zbog sudskog procesa. Nikada Dodik neće ništa reći protiv Čovića. Njemu je savjetnica kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske. On je hrvatski igrač, bori se za treći entitet. Dodik je najbolji i najuspješniji projekt hrvatske obavještajne službe i njima svaka čast na tome. Razorio je RS do ivice opstanak.

Blokade kao model ponašanja vlasti u BiH. Najnoviju najavljuje Nenad Nešić, državni ministar sigurnosti, a sve zbog imenovanja Slobodana Radinkovića za direktora SIPA-e. Je li ovo samo još jedan politički obračun?

Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se obiju. Najveća opasnost je srastanje mafije i pravosuđa. O imenovanje Radinkovića pisao je novinar portala iz Doboja i dan poslije tog teksta zapaljena mu je kuća. Uzete su mu knjige, podmetnut je požar. Nije Nenad Nešić otiša da ga obiđe i zatraži brzu intervenciju. Nije otišao ni ministar policije RS-a. Taj novinar je rekao da je Obren Petrović odgovoran za ovo. On žari i pali Dobojom. I nikada nije odgovarao ni za šta, ni za navodne ratne zločine.

Ko je Dodikov nasljednik, ali i novi miljenik međunarodne zajednice u RS-u?

Dodik je projektovao svoga sina Igora da mu bude nasljednik i već ga je uveo na velika vrata. Igor sječe glave i narušio je odnose sa drugima. Ako ljudi nakon svega ovog što su gledali, da su najveća sirotinja u cijeloj Evropi, i nakon toga prihvate za neku sitnicu ovu korumpiranu vlast – onda nam samo Bog može pomoći. Takav narod nije žrtva nego saučesnik u korupciji. Naravno da međunarodna zajednica ima svoje favorite. Spekuliše se da ukoliko Dodik bude osuđen da će ponuditi svim strankama vladu nacionalnog jedinstva, ali mu poručujemo da nećemo nikada biti u vlasti s njima.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!