Dodik o oštro o ‘Trojci’: Bez ikakvog srama lažu sve u BiH, srušili su svaki dogovor

Vijesti 29. mar 202415:41 3 komentara
N1

Nakon što je, gostujući u programu FTV, premijer FBiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić govorio o aktualnim problemima, kazavši između ostalog da je BiH ušla u političku krizu te da je državna koalicija bila dogovorila 99 posto stvari vezano za izborni zakon, na društvenoj mreži X, oglasio se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U svojoj objavi je prokomentirao Nikšićeve tvrdnje i stavove u vezi izbornog zakona BiH.

“Nikšić izađe i javno kaže da smo imali dogovoreno 99 posto stvari u vezi s Izbornim zakonom, ali, eto, Šmit je nametnuo i to je okej, šta da se radi, treba nastaviti raditi na evropskom putu. O kojem evropskom putu on priča? Ko treba da pregovara sa EU? Da neće možda Šmit?”, napisao je Dodik u objavi na svom X nalogu.

Kazao je da su “ti ljudi”, aludirajući na Trojku, politički lažovi.

“Bez ikakvog srama lažu sve u BiH. Srušili su svaki dogovor koji se nije dopao Amerikancima. Klimaju glavom na sve što im se kaže i kao treba da radimo s njima. Šta raditi s nekim ko nema kapacitet da donese odluku. Danas pristanu, sutra odustanu i mole Šmita da ih izvuče jer se Amerikancima ne sviđa”, nastavio je.

Dodik je na kraju zaključio da postoji samo jedno rješenje – da Schmidt i strane sudije odu “i da se ponište njegove brljotine.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare