Dodik: Razmišljam da Durakoviću povećam platu

Vijesti 13. sep 202312:55 2 komentara
SRNA

U Banjaluci je danas održan sastanak predsjednika RS Milorada Dodika, sa predstavnicima institucija ovog entiteta i Bosne i Hercegovine, te lidera stranaka - na kojem je zaključeno da je RS odlučna da "brani svoj ustav i teritorijalni suverenitet".

Niz zaključaka koje je nakon susreta saopštio Dodik, među kojima je i to da su odbacili sve optužnice protiv njega, možete čitati OVDJE.

Nadalje, Dodik se osvrnuo i na jučerašnja dešavanja, tačnije na otkazani sastanak između visokog predstavnika Kristijana Šmita i potpredsjednika RS Ćamila Durakovića u Banjaluci.

“Razmišljam da Durakoviću povećam platu za 10% jer je odbio da se sa Šmitom sastane u nekoj kafani. A neki sljedeći mjesec moći ću da mu smanjim platu…”, naveo je.

Duraković za N1 otkrio detalje telefonskog razgovora sa Schmidtom nakon otkazanog susreta

Također, zahvalio se opoziciji iz RS što su bili ‘pronicljivi i pametni’, te su odbili sastanak sa Šmitom, dodavši kako očekuje da će ‘ostati dosljedni’.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da RS djeluje institucionalno i da svi koji djeluju su izabrani, “za razliku od Kristijana Šmita”.

“Sve funkcioniše na principu narko kartela, oni nemaju nikoga ko ih je izabrao. U BiH ta vrsta politike je kartel politika, ne zasniva se na pravnim aktima”, rekao je.

Ministar u Savjetu ministara BiH Staša Košarac istakao je da je na sceni modeliranje BiH, te da to radi američka ambasada i Šmit.

“Želimo na demokratski način u institucijama RS i BiH otvarati važna pitanja. Složili smo se da je Šmit nelegalan, da je uzročnik krizne situacije u BiH”, naveo je Košarac.

Sastanku su prisustvali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić, predsjedavajuća Vijeća naroda Srpske Srebrenka Golić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare