“Dodikovi ‘muslimani iz Sarajeva’ dobili samo jednog delegata”

Vijesti 27. jan 202320:32 0 komentara
N1/ F.Z.

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Safet Softić kazao je da je izborom delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine evidentno da će "politička grupacija koja se odaziva na Čovićevo 'bošnjačka reprezentacija' i Dodikovo 'muslimani iz Sarajeva' imati samo jednog od pet delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

“Time je ispunjena najava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će „blok Srbi-Hrvati odlučivati ko će u vlast, a ne ‘muslimani'“. Stranke Trojke su svjesno pristale na takav ponižavajući pristup samo da bi njihovi čelnici zasjeli u ministarske fotelje. O karakteru te vlasti i izbornom legitimitetu Trojke najbolje govori činjenica da imaju samo jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH”, saopćio je Softić.

Dodao je da je predlaganjem kandidata za predsjednika i potpredsjednike FBiH još jednom potvrđeno i da Trojka i njihovi partneri ne samo da nemaju većinu ni u jednom klubu Doma naroda Parlamenta FBiH nego nemaju dovoljno ruku da uopće predlože kandidate.

“To znači da njihov adut u procesu formiranja vlasti nije izborni rezultat već isključivo spremnost na ustupke HDZ-u i SNSD-u, te da cijenu ministarskih fotelja čelnika stranaka Trojke plaćaju trgovinom interesima države Bosne i Hercegovine i njenih građana”, dodao je Softić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!