Dragojević Stojić, Handžić i Somun gosti Dana uživo na N1

Vijesti 23. mar 202312:27 0 komentara
N1

U “Danu uživo” pratimo sjednicu Ustavnog suda BiH, na kojoj će se razmatrati zahtjev Željka Komšića i Šefika Džaferovića o ustavnosti izmjena Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH koje je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo 2. februara na dan izbora, ali i samit EU, koji danas počinje u Briselu.

U Narodnoj skupštini RS sinoć je završena poslanička rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS koji je posljednjih dana izazvao burne reakcije zbog kriminalizacije klevete i drakonskih kazni za povrede ugleda i časti. O tome danas razgovaramo sa poslanicom SDS-a u NSRS Majom Dragojević Stojić.

Prijedlog odluke o potvrđivanju nove Vlade Kantona Sarajevo sutra će biti razmatran na sjednici kantonalne Skupštine. O sastavu nove Vlade, zadacima koji je očekuju, formiranju vlasti na nivou FBiH, odnosima unutar Osmorke – za „Dan uživo“ govori zamjenik predsjedavajućeg u Skupštini KS i delegat u federalnom Domu naroda, član Naše stranke, Vibor Handžić.

Hajrudin Somun je nedavno, u izdanju zagrebačkog „Synopsisa“ objavio knjigu ”Kurdistan jan neman”. Sa dugogodišnjim bh. novinarem i diplomatom vam redstavljamo ovo memoarsko – putopisno djelo, ali i analiziramo dešavanja u Ukrajini, na Indo – pacifiku, te u regionu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Islanda večeras započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine. Predvođena novim selektorom Farukom Hadžibegićem reprezentacija BiH pokušaće prvi put u svojoj istoriji ostvariti plasman na smotru najboljih evropskih selekcija. Uživo ćemo biti u Zenici, šanse u u Grupi „J“, te završnicu aktuelne sezone Fudbalske Premijer lige BiH – analiziramo sa sportskim novinarem Edinom Isanovićem.

Pop – pjevač Dženan Lončarević, nakon 11 godina vraća se u dvoranu „Skenderija“, gdje će 13. maja održati veliki solistički koncert. O repertoaru, novim pjesmama, vezama sa Sarajevom – sa Dženanom razgovaramo u muzičkim minutama današnje emisije.

Tu su i vijesti iz svijeta, servisne informacije…

Kroz „Dan uživo“ od 16 do 18:30h vodi vas Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!