Džaferović: Hajra Ćatić se nepokolebljivo borila za istinu i pravdu

Vijesti 09. nov 202120:03 0 komentara
Fena

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Hajre Ćatić, srebreničke majke i predsjednice Udruženja "Žene Srebrenice".

“Duboko me potresla vijest o smrti srebreničke majke Hajre Ćatić. Svojom nepokolebljivom borbom za istinu i pravdu, ona je pokazala neizmjernu moralnu snagu, koja nas sve obavezuje da nastavimo njenu borbu”, kazao je Džaferović.

Kako je naveo, činjenica da je preselila na bolji svijet, a da nije pronašla kosti svog sina Nihada (Nine) Ćatića, ukazuje na svu monstruoznost zločina genocida.

“Čije posljedice ne prestaju ni nakon 26 godina. Molim dragog Boga da Hajri Ćatić podari džennet, a njenoj porodici sabur u ovim teškim trenucima”, zaključio je Džaferović.

POVEZANE VIJESTI

Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” i majka Nihada Nine Ćatića, ratnog novinara ubijenog u genocidu u Srebrenici preminula je danas u Sarajevu u Općoj bolnici “Abdulah Nakaš” nakon duže bolesti. Često je isticala da joj je želja da pronađe barem jednu kost svog sina, ali da se plaši da joj se ona neće ostvariti jer taj proces sporo teče.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!