Ekskluzivno za Dan uživo govori Manuel Sarrazin

Vijesti 09. mar 202311:56 0 komentara
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo.

Ekskluzivno za našu emisiju govori Manuel Sarrazin, specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan, koji je u posjeti našoj zemlji. Ima li visoki predstavnik Christian Schmidt podršku Njemačke u svom djelovanju?

Sa 67. sjednice Komisije za status žena UN-a za Dan uživo govori učesnik, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić. Kako poboljšati položaj žana u BiH? Je li “zakon o kleveti” gušenje sloboda i ljudskih prava uopće? Hoće li o tome popričati sa Dodikom s obzirom da je rekao da se sa predsjednikom RS-a može razgovarati?

Pratimo i sjednicu Zastupničkog doma PS BiH, a sa nama je zastupnik i predsjednik PDP-a Branislav Borenović. Šta će nam donijeti ili odnijeti “zakon o kleveti”, koliko je ionako klimavu opoziciju uzdrmao novi sukob između Vukanovića i PDP-ovog Stanivukovića?

Društvene mreže postale su mjesto zločina, a najčešće žrtve su žene čija tijela se zloupotrebljavaju, manjine i marginalizirane grupe. Dok se vodi briga o autorskim pravima, šta je sa ljudskim pravima na internetu? Danas govorimo o projektu Bodyart koji je UNFPA pokrenula s ciljem zaštite na internetu, preuzimanja odgovornosti tehnoloških kompanija i kreatora politika.

Uživo izvještavamo sa foruma iz Bakua, donosimo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regije i svijeta.

Ne propustite ni naš sportski blok.

Sa vama danas Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!