Elmedin Konaković: Ispit za koaliciju NS, SDP i NiP

Vijesti 26. mar 202107:51 > 08:17 0 komentara
N1

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se kasno sinoć uoči današnjeg nastavka sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, a vezano za odustajanje Bogića Bogićevića od kandidature za gradonačlenika Sarajeva.

“Ovo jeste ispit za sve nas koji smo stali na crtu sistemu! Ispit za koaliciju, NS, SDP i NiP. Ispit i za PZP. Ispit da pokažemo imamo li snage da odolimo svim napadima ranjene zvijeri koja gubi ono zbog čega živi, gubi vlast. Na sve je spremna da je zadrži i do sad je pomela sa scene sve koji se suprostave. Prijeti, potkupljuje, prepada, nudi, vrijedja, medi, spinuje. Ne bira oružje. Sve u isto vrijeme i u istom naletu. Ta se bitka ne može dobiti u svilenim rukavicama i salonskim cipelama. I ne moze u kratkom roku. Istrajnost u ovoj borbi je najvažniji faktor. Kao u bokserkom ringu, primaš udarce i još jače vraćaš. U tome istrajavaš. Na tom putu otpadaju slabi, ali ovi koji nastavljaju i ne padaju, svakim danom sve su jači, sve lakše podnose udarce i sve jače uzvraćaju! Do konačne pobjede”, naveo je predsjednika Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Bogić Bogićević odustao je od kandidature za gradonačelnika Sarajeva. On je naime poslao pismo Nerminu Nikšiću lideru SDP-a, u kojem ga je obavijestio o odluci.

“Obavještavam te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju”, navodi se.

Bogićević je istakao da ne želi da se međustranačaki odnosi narušavaju zbog njega, niti želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je, kako je naveo, ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

“Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena”, kazao je Bogićević.

Nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva bit će održan danas u Vijećnici.

Nastavak će se realizirati po dnevnom redu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, usvojenom 24. marta, najavljeno je iz Gradskog vijeća Grada Sarajevo.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!