Fadil Novalić stao u odbranu Željka Komšića: Ja stojim iza ljiljana!

Vijesti 02. mar 202320:38 3 komentara
Facebook Fadil Novalić

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić oglasio se na svom Facebook profilu i stao u odbranu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kojeg su političari iz RS kritikovali zbog govora koji je održao povodom Dana nezavisnosti BiH na svečanosti u Vijećnici.

“Ne čude priproste kritike upućene članu Predsjedništva povodom njegovog veličanstvenog govora od strane “Dodikovih muslimana” čije ambicije su obrnuto proporcionalne njihovim kapacitetima, ali nervozne poruke upućene od međunarodnih zvaničnika trebale bi zabrinuti svakog patriotu.

Naime, ovakav odnos prema članu Predsjedništva nije zabilježen van kolonija i “teritorijalnih domena” imperija koje više ne postoje. Ukoliko neko misli da će patrioti Bosne i Hercegovine trpiti ponižavanje i vrijeđanje njihove domovine, grdno se vara.

Ja stojim uz Ljiljana!” rekao je Novalić.

Govoreći o vrijednosti Dana nezavisnosti, Komšić je kazao da borba za nezavisnost i suverenitet BiH još traje.

“No sve ovo je dobro jer sada znamo ko je za nezavisnost, a ko je za to da se o zakonima BiH odlučuju stranci i vlade susjednih država. Sada znamo na koga možemo računati u sadašnjim i budućim borbama za nezavisnost. Od borbe za nezavisnost ne mislimo odustati”,kazao je Komšić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare