Finci: Hitler se vjerovatno okreće u grobu kada čuje izjave da je bio Jevrej

Vijesti 03. maj 202212:49 > 13:06 4 komentara
N1

Antisemitska izjava ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova izazvala žestoke kritike u svijetu. Reagovao je i predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci.

Lavrov je, podsjetimo, u razgovoru za talijansku televiziju, tvrdio kako ruske optužbe za nacizam u Ukrajini stoje neovisno o tome što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Jevrej.

“Zelenski se pita o kakvom nacizmu govorimo ako je on Jevrej. Možda griješim, ali i Hitler je imao jevrejske krvi. To ne znači ništa. Mudri Jevrejii kažu da su najgori antisemiti obično Jevreji”, rekao je Lavrov.

Gostujuću u Newsroomu N1, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, komentarisao je ovu antisemitsku i uvredljivu izjavu ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

“Mislim da je to jedan antisemitska izjava iz onog arsenala da su za sve na svijetu uvijek krivi biciklisti i Jevreji. Većina se pita zašto biciklisti, a ne Jevreji, jer je normalno da oni za sve budu krivi. Tako su i danas Jevreji krivi i za Hitlera, jer je Hitler, navodno, bio Jevrej. Hitler se vjerovatno u grobu okreće kad čuje takve izjave, pogotovo od ministra koji je nekad bio i ministar u SSSR-u”, rekao je Finci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare