Forto, Bosić, Ćutahija i Femminem u Danu uživo

Vijesti 29. mar 202313:41 0 komentara
N1

U Danu uživo pratimo hitnu sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine BiH na kojoj se raspravlja o budžetu, ali i zasjedanje NSRS, govorimo o imenima koja bi danas i zvanično trebala biti predložena za ministre u novoj Vladi FBiH...

Sastanak sa Schmidtom, rasplet oko formiranja vlasti u FBiH, predložena kadrovska rješenja, budžet i plate u institucijama – povod su za razgovor sa ministrom prometa i komunikacija u Savjetu ministara BiH, predsjednikom Naše stranke, Edinom Fortom.

Šta građani mogu očekivati od nove koalicije na državnom nivou u kojoj nema konsenzusa oko ukidanja akciza i smanjenja PDV-a na osnovne životne namirnice, kuda RS vodi retorika Milorada Dodika, šta će po slobodu govora značiti izmjena Krivičnog zakonika – pitamo Mladena Bosića, SDS-ovog poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Aktuelnu političku situaciju sa njenim refleksijama na evropski put BiH, kapacitete vlasti da taj put ubrzaju – analizira direktor Vanjskopolitičke inicijative BiH Haris Ćutahija.

Novom pjesmom, ali i spotom grupa „Feminnem“ secira današnje društvo i uticaj društvenih mreža na pojedinca. „Trending“ koji su snimile u saradnji sa Sašom Antićem iz TBF-a, u muzičkim minutama emisije predstavljaju Neda, Pamela i Nika iz „Femminema“.

Tu su i vijesti iz svijeta, sportske aktuelnosti, servisne informacije…

Kroz „Dan uživo“ od 16 do 18:30h vodi vas Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!