(FOTO) Konaković objavio zvanične dokumente: Stigao je odgovor iz UAE, nisam bio u Dubaiju u martu 2021.godine

Vijesti 27. feb 202415:14 0 komentara
F.Z./N1

Pojedine medijske platforme Elmedina Konakovića ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dovode u vezu sa narkokartelima. Naime, pojedini mediji su naveli da se Konaković u martu 2021. godine u Dubajiu sreo sa Edinom Gačaninom Titom.

No, ove navode je danas na svom zvaničnom Facebook profilu demantovao Konaković. Naime, objavio je dokumente koji potvrđuju da uopšte nije bio u tom periodu u Dubajiu.

“Stigao je zvaničan odgovor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da u martu 2021. godine nisam putovao u tu zemlju. Odgovorile su institucije UAE i ovaj dopis šaljemo EUROPOLU na dalje postupanje. Raskrinkali smo još jednu laž palog koruptivnog režima i tako ćemo svaku narednu. One koji sebe zovu novinarima, a kaljaju tu časnu profesiju opet smo razotkrili.

Višestruko presudjeni klevetnici opet su nam pokušali lažima rušiti kredibilitet i opet su raskrinkani. Na čistac ćemo ovu priču izvesti i dokazati da nikad nisam sreo pripadnike narko kartela, nikad sa njima komunicirao niti imao bilo kakav kontakt. Dokazaćemo da pravosudno-medijska mafija i dalje pokušava diskreditovati našu borbu za pravdu, opet neuspješno. I imamo snage i motiva za ovu borbu kao nikad prije.

Samo je jedna istina“, naveo je Konaković.

Podsjetimo, gostujući jučer u Danu uživo ministar vanjskih poslova je kazao:

“Dobit ću ovih dana potvrdu da u martu 2021. nisam putovao u Dubai uopšte. Ja te ljude ne poznajem. Ideja da putujem u Abu Dabi u posjetu vladi je došla od naših časnih ljudi, Bosanaca”.

Opširnije pročitajte ovdje. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!