Gdje ljetuju građani Sarajeva i planiraju li koristiti turističke vaučere?

Vijesti 01. jul 202214:55 > 20:01 0 komentara

Svako u skladu sa svojim mogućnostima, ali građani Sarajeva, uglavnom, jedva čekaju da posjete svoje omiljene destinacije ovog ljeta. Imajući u vidu da je sve poskupilo i da će mnogi ovo ljeto provesti kod kuće, neće nedostajati ni domaćih sadržaja u gradu. I to besplatnih, najavljuju iz Turističke zajednice KS.

“Kao rezultat Javnog poziva, “Sarajevo Summer Fest”, TZ sufinansiraće blizu 40 projekata koji će turistima i Sarajlijama ponuditi kvalitetne sadržaje, obogatiti ljetnu turističku sezonu, te stvoriti dodatne motive dolazaka i dužeg boravka u glavnom gradu BiH”, kaže Adisa Kušundžija, PR TZ KS.

Već ovog vikenda najavljuju nezaboravnu zabavu na Trebeviću, budući da je TZ partner projekta Vidikovac Fest, u okviru kojeg će, na platou iznad Trebevićke žičare nastupiti najveće regionalne muzičke zvijezde, između ostalih, Zabranjeno pušenje, Zoster, Elemental, Skroz i drugi. Zabave neće nedostajati ni na sarajevskim izletištima i olimpijskim ljepoticama. Ljubitelji elektronske muzike uživaće u nastupima svjetski poznatih DJ-eva poput Roger Sanchez u RAF Camora, a vrhunac ljetne sezone i Sarajevo Film Festival zatvoriće besplatni koncert DJ Solomuna.

Turistička zajednica daće doprinos i u revitalizaciji i prezentaciji kulturno-istorijskog nasljeđa, te će građanima KS i turistima približiti lokalnu kulturu, tradiciju i bogatu gastroekonomsku ponudu kroz gastro festivale, smotre folklora i različite koncepte koji će doprinijeti boljoj promociji i očuvanju našeg identiteta u sklopu zvanične saradnje sa bh. dijasporom.

Pitali smo građane Sarajeva gdje planiraju da provedu ljeto, te planiraju li da koriste turističke vaučere.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!