Glavni tužilac uputio poziv bivšim uposlenicima OSA BiH

Vijesti 22. jan 202414:03 1 komentar
Tužilaštvo BiH

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić uputio je poziv bivšim uposlenicima Obavještano-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

U pozivu je navedeno:

“S obzirom da je Tužilaštvo BiH u svom radu došlo do dokaza koji upućuju na nezakonitosti prilikom izdavanja službenih i počasnih službenih legitimacija OBA- OSA BiH, pozivaju se svi građani koji nisu aktivni ili penzionisani zaposlenici ove agencije, da posjedovanje legitimacije prijave Tužilaštvu BiH, najkasnije do 05.02.2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje.

Nevedene informacije mogu se prijaviti na: službene telefone Tužilaštva BiH 033-483-751 ili 033-483-411, putem e-mail [email protected], kao i lično na adresu Kraljice Jelene 88, 71 000 Sarajevo”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, Salko Zildžić, zastupnik SDA u federalnom parlamentu u septembru prošle godine je uhapšen na granici BiH  i Srbije zbog posjedovanja oružja i tom prilikom je navodno kod njega pronađena počasna legitimacija OSA BiH što je on demantovao kazavši da je u medijima prikazana slika iz određene Viber grupe odnosno da on nema navedenu legitimaciju.

Zildžić nakon puštanja: Iskaznica OSA-e je falsifikat, slika je stara, nisam je ni koristio

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare