Gordana Tadić objavila “dokaz” da je dobro radila

Vijesti 21. apr 202220:43 4 komentara
Gordana Tadić
FENA

Tužiteljica Bosne i Hercegovine Gordana Tadić objavila je materijalni dokaz kojim je Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH potvrdio da je dobro obavljala funkciju glavnog državnog tužioca.

Tadić je na svom Facebook profilu objavila ocjenu rada za prošlu godinu, koju je potpisao predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija, a u kojoj je navedeno da dobro obavlja posao glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Ona je napisala da se ocjena rada odnosi na godinu u kojoj je i smijenjena sa funkcije glavnog tužioca BiH.

“Ocjena rada VSTS-a za 2021. godinu u kojoj sam i smijenjena. Dobro obavlja svoj posao glavnog tužioca, iako nakon 20. oktobra 2021. godine i mog odlaska sa pozicije glavnog tužioca nisu završene sve planirane aktivnosti”, napisala je Tadić u komentaru objave i dodala da je ponosna.

Upitala je “da li je neko drugi mjerodavan osim VSTS-a da ocjenjuje moj rad ili rad bilo kojeg nosioca pravosudne funkcije”.

Bivša glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić smijenjena je sa te pozicije odlukom disciplinske komisije VSTS-a zbog navoda o nemaru ili nepažnji pri vršenju službenih dužnosti.

Američke vlasti stavile su je zajedno sa članovima njene porodice na listu sankcija i zabranjen im je ulazak u tu državu.

Ona je na poziciju glavnog tužioca imenovana u januaru 2016. godine nakon suspenzije tužioca Gorana Salihovića.

Gordana Tadiće trenutno radi kao tužilac Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare