Građani Gradačca uoči dženaze oca i sina: Ne daj Bože nikome više (VIDEO)

Vijesti 15. aug 202312:05 0 komentara

Građani Gradačca žaluju za žrtvama koje je usmrtio Nermin Sulejmanović u zločinu koji ne pamte. Danas, skupljaju snagu za još jednu dženazu. Nakon što su ispratili Nizamu Hećimović na vječni počinak, danas će to isto učiniti za oca i sina - Đengiza i Denisa Ondera.

“Jučer sam bio na dženazi … Ne znam šta da vam kažem. Ovo je jako teško za građane i žalosno što se događa. Općenito smatram da je kompletno društvo krivo”, rekao je Cazinjan koji je došao u Gradačac da oda počast žrtvama.

Građanin Gradačca kaže da ne vjeruju da se ovo dešava u njihovom gradu.

“Ne daj Bože nikome više da se desi. Ovo je tako pitom grad i fin narod, ali problema je bilo. Zašto je ovo nastalo? Zatajile su opštinske vlasti i policija jer su oni znali o kome se radi. Tuga velika, tragedija”, kazao je dodajući kako mu utjehu daje to što je dan žalosti proglašen u oba bh. entiteta i poručuje: “Vrijeme je da se ujedinimo kako bi pobijedili ovo zlo.”

Njegova sugrađanka kaže da se loše osjeća danima.

“Sve nas je potreslo. Onda kada je jadna prijavila nasilje u porodici, on je bio poznat u policiji, Njegova nastavnica kaže da je bio problem od 13. – 14. godine. Otac mu je poginuo, a mater, djeda i nenu je tukao. Zanima me zašto ga policiji nije odmah dala iza rešetaka? Trebala je i ne puštati nikako”, kazala je.

Njena prijateljica dodaje da se osjeća zaštićeno, ali da je Gradačcem nakon ovog zločina zavladao strah.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!