Građani Sarajeva nakon nestanka struje u BiH: “Nešto se čudno dešava” (VIDEO)

Vijesti 21. jun 202414:22 8 komentara
F.Z./N1

Veći dio Bosne i Hercegovine, praktično cijela Dalmacija i Crna Gora te pojedini gradovi u Albaniji ostali su danas bez struje. Riječ je o dosad neviđenom kvaru koji je krenuo iz Crne Gore.

Vijest da je danas u 12:25 sati došlo do totalnog raspada elektroenergetskog sistema u BiH uznemirila je građane širom zemlje. Sarajlije su u šoku.

“Ne mogu vjerovati da se ovo događa. U panici su na klinici, jer idem odozgo, ljudi su u panici. Kćerka zove u panici ‘nema struje’. Od vas sam čula da nemaju tri države struje. Ovdje se neko mora zvanično oglasiti i reći šta je”, kaže zabrinuta Sarajka.

Crnogorski ministar: Nagli porast potrošnje vjerovatni uzrok kvara na mreži

Kako prenose regionalni mediji struje je nestalo u većem dijelu Dalmacije i Crne Gore, a albanski “Gazeta shqiptare” javlja da su i brojni gradovi u toj državi ostali bez struje, uključujući Tiranu, Drač, Skadar, Sarandu…

“Da je samo u Bosni, pa da kažemo nekakakv generator, nešto, ali i susjedne države – to mi baš čudno”, smatra druga sagovornica.

Iako se i dalje nagađa šta bi mogao biti uzrok kolapsa u velikom dijelu zemlje i regiona, građani imaju svoje mišljenje.

“Nešto se dešava. Vjerovatno zbog mijenja, javnosti, televizije, mobitela, kompjutera… Kad stane sistem, onda nema glavnog izvještaja. Pretpostavljam da nešto se čudno dešava”, kaže stanovnica Sarajeva.

Kako se neslužbeno doznaje iz Hrvatskog operatora prijenosnog sistema, dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države – prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske – cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.

Više o svemu na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare