“Hrvatski svjetski kongres Njemačke se stavio u antibosansku koaliciju”

Vijesti 16. dec 202107:03 > 07:06 1 komentar
N1

Sramno, antibosanski i anticivilizacijski je podržavati secesionističku politiku, praksu i ideju Milorada Dodika i njegovih sljedbenika u rušenju države Bosne i Hercegovine, navodi se na početku današnje reakcije Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Hrvatski svjetski kongres Njemačke, prema pismu od 29. novembra ove godine, nudi njemačkim medijima intervju sa Miloradom Dodikom. Navodi kako su ih kontaktirali Dodikovi savjetnici te da će oni samo proslijediti kontakte kako bi “sačuvali neutralnost”.

Iz IGK-a ističu kako je država Bosna i Hercegovina napadnuta antidržavnim i antiustavnim djelovanjem Milorada Dodika.

“Neprijatelji Bosne i Hercegovine, kao i puno puta u historiji, sve čine da bi je razgradili i uništili temeljne vrijednosti njenog viševjekovnog kohezionog faktora i zajedništva. Ozbiljno su napadnuti teritorijalni integritet, nezavisnost, suverenost, političko pravni integritet države Bosne i Hercegovine.

U najtežim momentima za Bosnu i Hercegovinu od završetka rata, agresija i genocida, vi udovoljavate Miloradu Dodiku, deklarisanom provoditelju politike Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Ratka mladića i drugih, koji zagovara destrukciju Bosne i Hercegovine u ime stvaranja Velike Srbije. U tome mu pomaže i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji svoje izjave o Bosni i Hercegovini bazira na politici, praksi i ideji Franje Tuđmana o podjeli Bosne i Hercegovine na račun stvaranja velike Hrvatske”, navodi se u reakciji.

Plan uspostave velike Srbije koji je devedesetih godina rezultirao sa 2,5 miliona izbjeglica i ubistvo 100 hiljada ljudi i dalje živi i prisutniji je nego ikada ranije. Nacionalističke vlade Hrvatske i Srbije nikada nisu u potpunosti odustale od podjele Bosne i Hercegovine, ističu u IGK-u.

“Podsječamo da su rodonačelnici ideje Velika Hrvatske nisu Praljak, Šušak i Boban. Oni su bili samo realizatori, kako to Haški sud precizira, zločinačkog pothvata. Franjo Tuđman je taj koji nije želio Bosnu i Hercegovinu u historijskim granicama, smatrao ju je umjetnom tvorevinom i starom hrvatskom zemljom, pa je zajedno s Slobodnam Miloševićem trgovao njenim teritorijem. Potkusurivali su se s Bosnom i Hercegovinom, dogovarajući kraj rata i “humano preseljenje” stotina hiljada ljudi. I zato su se dogodile do tada neviđene strahote: etničko čišćenje Bošnjaka u Mostaru i Stocu, logori poput Dretelja i Heliodroma, Ahmići i drugi, za koje je Haški tribunal osudio sedamnaest visokih dužnosnika HVO-a i Herceg-Bosne za ratne zločine u Bosni iHercegovini. Šestorica su proglašena krivima zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom pothvatu koji je težio odcjepljenju i ujedinjenju HZ Herceg-Bosne s Hrvatskom. Tako stoji u presudi.

Izlazeći u susret Miloradu Dodiku i njegovoj koaliciji koja razvaljuje Bosnu i hercegovinu vi se otvoreno stavljate u antibosansku koaliciju, u proces rušenja bosanskohercegovačke države bez koje nema ni hrvatskog naroda u njoj. Zbog toga tražimo od vas da povučete vašu saradnju sa Miloradom Dodikom i da se uključite u bosansku koaliciju koja treba, može i hoće ne samo očuvati, već i ojačati hiljadugodišnju bosanskohercegovačku državnu tradiciju za bolju budućnost svih gradjana i naroda u Bosni i Hercegovini, ali i za bolju budućnost svijeta”, navodi se na kraju reakcije Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare