Igor Davidović, Lejla Kašić i Adnan Dibrani u Novom danu

Vijesti 24. mar 202316:27 0 komentara

U Novom danu sutra gledajte:

Zašto akademska zajednica u RS šuti kada je riječ o kriminalizaciji klevete, hoće li novi Krivični zakonik dodatno podgrijati atmosferu straha, koliko se zakon može popraviti kroz javnu raspravu ili će biti po onoj narodnoj “što se grbavo rodi, ni vrijeme ne ispravi” – pitamo bivšeg bh. diplomatu, magistra međunarodno – pravnih nauka Igora Davidovića.

Veliku buru u javnosti izazvala je optužba i priznanje Ramba Amadeusa o seksualnom uznemiravanju. Šta prijava nasilja nosi sa sobom, koliko je taj čin oslobađajući a koje nove terete stavlja na leđa žrtve, za “Novi dan” govori producentkinja i voditeljka iz Crne Gore, Lejla Kašić. Razgovaraćemo i sa aktivistkinjama ispred pokreta “Nisam tražila”.

Švedski zastupni koji je bio dio posmatračke misije Parlamentarne Skupštine Vijeća Evrope koja je pratila izborni dan u Crnoj Gori, nije ni slutio da će boravak u Podgorici zauvijek pamtiti po spašavanju života. Bebi izvučenoj iz hladne Morače istisnuo je vodu iz pluća i praktično je oživio. Adnan Dibrani sutra će biti naš gost, a članovi ekipe Prve pomoći Crvenog krsta FBiH pokazaće nam osnove spašavanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!