Ivanić, Memić, Feraget, Ademović, Biščević i Martinović gosti Dana uživo

Vijesti 24. mar 202310:58 0 komentara
N1

Ne propustite još jedno izdanje emisije Dan uživo, od 16:00 do 18:30 sati. Danas gledajte:

Vodi li Milorad Dodik sebe i cijelu Republiku Srpsku u izolaciju odlukom da ovaj entitet prekine kontakt s američkim i britanskim diplomatama? Hoće li stupiti na snagu zakon kojim se kriminalizira kleveta, i kako će taj zakon utjecati na slobodu govora novinara ali i opozicionih političara? Koliko bi odlazak Jelene Trivić otupio oštricu PDP-a? Sve to, i mnogo toga još, pitamo našeg gosta – Mladena Ivanića, počasnog predsjednika PDP-a i bivšeg člana Predsjedništva BiH.

Što nakon odluke Apelacijskog vijeća Suda BiH o poništenju oslobađajuće presude Zijadu Mutapu i drugima u predmetu Dženan Memić? Zašto se tvrdi da je prvostupanjskom presudom pogrešno utvrđeno činjenično stanje? Vjeruju li u istragu koju vodi državno tužiteljstvu o ubojstvu Dženana Memića? Za Dan uživo govore Muriz Memić i advokat Ifet Feraget.

Nakon odluke Ustavnog suda da odbaci aplacije Komšića i Džaferovića te da je Schmidtova intervencija iz izborne noći sukladna Ustavu, razgovaramo sa stručnjakom sa ustavno pravo, Nedimom Ademovićem.

Sa bivšim reprezentativcem Bosne i Hercegovine Bulendom Biščevićem analiziramo utakmicu prvog kola grupne faze kvalifikacija za plasman na EP 2024. godine, između Bosne i Hercegovine i Islanda, i fantastičnu pobjedu Zmajeva.

Naša muzička gošća je Danijela Martinović. Danas predstavljamo njezin novi spot za pjesmu “Vjerujem ljudima”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!