Iz NES-a pozvali načelnika Bužima da podnese neopozivu ostavku

Vijesti 29. dec 202108:47 > 08:49 1 komentar
Facebook (Mersudin Nanić)

Iz Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Bužim, poručili su načelniku ove općine Mersudinu Naniću (SDA) da podnese ostavku nakon što je po njegovom zahtjevu uklonjen bilboard na kojem je čestitan Božić i Nova godina. Nanić je istakao tada da je to provokacija za mještane sredine u kojoj žive većinski Bošnjaci.

Iz NES-a su naglasili da zbog nedostatka vlastitih ideja i vizije otvorene i prosperitetne Općine Bužim načelnik Nanić na “nezapamćen način izaziva nacionalnu i vjersku netrpeljivost prema drugima i drugačijima”.

POVEZANE VIJESTI

“Najoštrije osuđujemo ovaj sramni čin izazivanja nacionalne i vjerske mržnje. Pozivamo Centralu SDA da isključi načelnika Nanića iz svoga članstva i raspusti OO SDA Bužim koja je pokrovitelj ovakve politike, a načelnika Nanića da bez odlaganja podnese neopozivu ostavku.Tražimo od Općinskog vijeća općine Bužim da pokrene proceduru opoziva načelnika Nanića, ukoliko isti sam ne podnese ostavku”, naveli su iz NES-a.

Na kraju su pozvali nadležne institucije države Bosne i Hercegovine da zakonski procesuiraju, ovaj, kako su naglasili, sramni čim načelnika Nanića, te da se utvrdi odgovornost izazivanja vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti i uništavanja tuđe stvari (plakata).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare