Jadranka Kosor: “Možete vrijeđati, mrzitelji. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je usvojena”

Vijesti 24. maj 202408:24 0 komentara
N1

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor oglasila se na društvenoj mreži "X" nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

“Možete vrijeđati, mrzitelji. Rezolucija o genocidu u Srebrenici je usvojena”, napisala je Kosor te se zahvalila svima onima koji su svojim glasom podržali ovaj dokument.

Kosor je inače i prije zvaničnog glasanja o Rezoluciji svesrdno podržavala taj prijedlog i bila u potpunosti za njeno izglasavanje što je nerijetko iznosila upravo na društvenoj mreži “X”.

Podsjetimo da je za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici jučer glasala 171 zemlja, a među 84 zemlje koje su bile “za” bila je i Hrvatska. “Protiv” je bilo 19, a “suzdržano” 68 zemalja.

Ovom Rezolucijom je većina zemalja članica UN-a odlučila je da se 11. jul svake godine obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici. Rezolucijom o genocidu u Srebrenici 11. juli je odobren na isti način na koji je 27. januar određen za Dan sjećanja na holokaust, a 7. april kao Međunarodni dan razmišljanja o genocidu nad Tutsima 1994. u Ruandi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!