Kćerka nestale žene iz sela Tumare za N1 o detaljima koji ukazuju na ubistvo

Vijesti 17. aug 202316:01 0 komentara
N1

Kćerka nestale žene iz povratničkog sela Tumare kod Lukavca u izjavi za N1 kazala je da još ne zna ništa o svojoj majci, a u svojoj je izjavi iznijela i mnoge detalje koji ukazuju da bi se moglo raditi o ubistvu.

“Bile su akcije pretraživanja koje nisu dale rezultate. Sada za vikend je bila veća potraga, ali kazali su da nema rezultata i rekli su nam da bi mogla biti negdje drugo.” kazala nam je Gordana Babić, kćerka nestale Jovanke Đurić za kojom se traga već 18 dana.

Stanovnike ovog sela jutros je šokirala informacija da je u šumi pronađena svezana, polunaga 50-godišnja mještanka.

Kćerka nestale Jovanke kaže da je još jedan slučaj nasilja dodatno probudio sumnju u nasilnu smrt njene majke za kojom se danima bezuspješno traga.

“Prvo su bile sumnje da je otišla jer nije bilo tragova nasilja. Kakav otpor može dati baka od 80 godina, koja nosi naočale, dioptriju plus 10 koje sam našla na stočiću. Ostao joj je i štap. Mobilnog telefona nema. Ponjava ispred kauča bila je mokra. To njima nije ukazivalo na ubistvo ali sa kreveta fali dekica i pokrivač. Možda je neko gurnuo, baba je pala i udarila negdje glavom, on se prepao, zaljevao je vodom, a zatim je zamotao u deku i odnio je. Uvjerna sam da je umrla. Da je živa do sada bi je neko vidio. Sva obuća joj je tu.” ispričala nam je Gordana.

Predsjednik tumarske mjesne zajednice Ljubiša Mijatović kazao je kako su dva srpska povratnika već napustila ovo selo iz straha.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!