Knjiga žalosti za ubijenu novinarku u Ambasadi Palestine u BiH

Vijesti 12. maj 202215:29 0 komentara
screenshot, Reuters

U prostorijama palestinske ambasade u u Sarajevu će biti otvorena knjiga žalosti za palestinsku novinarku Shireen Abu Akleh, dugogodišnju TV dopisnicu Al Jazeere koja je jučer ubijena kada su izraelski vojnici otvorili vatru dok je izvještavala o sukobima u sektoru Jenin na Zapadnoj obali.

“Ovaj gnusni zločin koji osuđujemo je dio svakodnevnih ubistava od strane snaga izraelskog okupatora koje provodi nad našim palestinskim narodom iscrpljenim pod okupacijom, ugnjetavanjem i represijom, a naročito u vrijeme kada smo blizu 74. godišnjice Nakbe koju su počinile cionističke bande protiv našeg naroda, podržane od strane svjetskih kolonizatorskih sila”, navela je palestinska ambasada u BiH u jučerasnjem saopštenju.

Danas je objavljeno da će knjiga žalosti biti dostupna u prostorijama palestinske ambasade u ulici Ante Fijamenga 10 i 12 u ponedjeljak, 16. maja, i u utorak, 17. maja, između 11:00 i 14:00 sati.

Također je navedeno da se primaju poruke saučešća na e-mail adresu ambasade.

Novinarka Al Jazeera Shireen Abu Akleh ubijena je kada su izraelski vojnici otvorili vatru dok je izvještavala o sukobima u sektoru Jenin na Zapadnoj obali.

I arapski kanal Al Jazeera i palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdili su smrt novinarke.

Jenin je uporište palestinskih oružanih frakcija na sjeveru okupirane Zapadne obale.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!