Komšić o izjavi Kordića: Kultura zatvaranja očiju nije pomogla, zlo je među nama

Vijesti 11. jun 202312:47 1 komentar
N1/F.Z.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na sramotnu izjavu haškog osuđenika Daria Kordića. Komšić je naveo kako je Kordićeva izjava "sama po sebi strašna i zapravo govori još nešto gore i dublje od onoga što smo nekada i sami sebi voljni i sposobni priznati".

“Iako više nema niti JNA, niti Miloševića, Tuđmana, zatvoren je Dretelj, Heliodrom, Omarska, itd., nema neprijateljskih vojnih jedinica kako na granicama BiH, a nema ih ni u BiH, govotovo sve je ostalo isto smislu odnosa i planova. Isti planovi, iste prijetnje, iste izjave, isto ponašanje međunarodne zajednice, isti naivci u Sarajevu. Nije pomogao niti Washingtonski sporazum, nije pomogao Dayton, nije pomogao Haag ni njegova tužilaštva i sudovi. Zločinci su spremni da ponove svoje zločine u ime svojih naroda, ideja, velikodržavnih planova, u ime samog zla. Milioni i milioni dolara, maraka, eura, potrošeni su na instaliranje “lažne političke korektnosti”, na nove “Yutele”, potrošenih na “kulturu zatvaranja očiju i prešušivanja istine”, sa nadom da će se sve samo od sebe riješiti. Ništa nije dalo rezultata. Kordić i “Kordići” bi sve ponovo, isto”, naveo je Komšić.

Ističe da “sve dok ovakvi ljudi bivaju slavljeni kao rehabilitovani nacionalni heroji, ne više od samog Čovića, HDZ-a, Bradare, Vlaisavljevića, nego i od “običnog” puka, moramo se pomiriti sa tim da je zlo među nama”. Dodaje da isto važi “za sve ostale zločince i sve ostale pučane”.

“Sve što je do sada urađeno na eliminaciji tog zla, nije dalo rezultat. Ili ga možda nismo ni tražili, lažući i sebe i druge”, naveo je Komšić.

Podsjetimo, ranije je reagovao i Elmedin Konaković kako je to “jedna je od najstrašnijih izjava u postratnom periodu BiH”.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio je krivičnu prijavu protiv Kordića i drugih.

Sramotan odgovor Kordića na pitanje ‘je li vrijedilo zatvora’: Sve bih ponovio

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare