Komšić uputio telegram saučešća porodici Ćatić

Vijesti 10. nov 202111:55 0 komentara
Željko Komšić (F.Z./N1)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća porodici Ćatić i Udruženju "Žene Srebrenice" povodom smrti Hajre Ćatić.

Sa velikim žaljenjem sam primio vijest o smrti srebreničke majke Hajre Ćatić. Bila je veliki borac za istinu i pravdu koju, nažalost, nije dočekala. Svi mi koji se borimo za istinu o srebreničkom genocidu nastavit ćemo njenu misiju. Hajrinom sinu Nerminu i ostatku porodice, te Udruženju i svima koji su je poznavali izjavljujem iskreno saučešće“, naveo je Komšić u telegramu.

Podsjetimo, dženaza-namaz srebreničkoj majki Hajri Ćatić, koja je juče preminula u Sarajevu, biće klanjanja u četvrtak, 11. novembra, ispred Čaršijske džamije u Srebrenici u 12.20 sati.

Građane Bosne i Hercegovine, ali i šire, juče poslijepodne potresla je vijest o smrti Hajre Ćatić, srebreničke majke koja je preminula bez da je uspjela pronaći posmrtne ostatke sina Nihada Nine Ćatića.

Nihad Nino Ćatić bio je novinar iz Srebrenice. Njegovu riječ i glas pamtimo iz najdramatičnijih dana za Srebrenicu i Bosnu i Hercegovinu. U ratno vrijeme, svakodnevno se javljao i informirao javnost o stradanju u ovom gradu. Posljednji put viđen je 11. jula 1995. nakon čega mu se gubi svaki trag.

Svakog 10. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, simbolično na datum kada se novinar Nino Ćatić posljednji put javio iz Srebrenice u program Radio – televizije Bosne i Hercegovine, dodjeljuje se novinarska nagrada po njegovom imenu.

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!