KPZ Zenica i na TikToku, oprečne reakcije korisnika: Rusmir Isak ruča sa osuđenicima, trenira sa zatvorskim policajcima… (VIDEO)

Vijesti 19. feb 202410:55 0 komentara
KPZ Zenica

Otkako je Rusmir Isak došao na mjesto direktora KPZ Zenica, svakodnevno radi na promociji ove ustanove. Tako je nedavno "testirao" hranu koju jedu zatvorenici, potom je trenirao sa zatvorskim policajcima, a odnedavno se KPZ Zenica promoviše i na TikToku. Reakcije javnosti su oprečne.

Screenshot

Profil KPZ Zenica na TikToku ima 1185 pratilaca, a aktiviran je prije tri dana. Ovo je izazvalo veliki broj reakcija korisnika ove mreže. Dok neki imaju riječi hvale za poteze novog direktora, drugi se pitaju čemu tolika promocija jednog zatvora u kojem kaznu služe osuđenici za teška krivična djela.

“Osuđenici oduševljeni”

U četvrtak je Rusmir Isak imao zajednički ručak sa osuđenicima kako bi, kako se navodi u saopćenju, “lično provjerio kvalitet hrane u zatvoru s reputacijom jednog od najpoznatijih na Balkanu i jednom zatvorenog tipa u FBiH”.

@kpzzenicaofficial Ručak direktora sa osuđenicima u jednom od najpoznatijih zatvora na Balkanu #KPZZenica #fyp #Bosna #Zatvor #Viral #RusmirIsak #Zeničkizatvor #zenica ♬ original sound – KPZ Zenica

“Ovaj gest naišao je na oduševljene osuđenika, a ovom prilikom direktor Isak uvjerio se da i ovaj dio Zavoda, baš kao i cjelokupan zatvor, funkcioniše u najboljem redu. Osim osuđenika, na ovu potpuno novu praksu i pristup u vođenju ovako važne ustanove ostali su fascinirani i zaposleni u KPZ Zenica, koji su pozdravili svakodnevne inovacije direktora Isaka”, navodi se sopćenju.

Nabavka nove opreme za teretanu

Danas je obišao i teretanu te uradio trening sa zatvorskim policajcima. Naajavio je i da će pokrenuti proces javne nabavke nove opreme za teretanu jer je postojeća stara.

@kpzzenicaofficial Direktor Rusmir Isak posjetio trening zatvorskih policajaca. #rusmirisak #fyp #viral #zenica #kpz #kpzzenica #foryoupage ♬ sonido original – IE @8

“Svakoga dana nastojim posjetiti svaki pedalj Zavoda, a sve kako bismo detektirali šta je to nužno za unaprijediti. Veoma je važna fizička sprema naših zatvorskih policajaca. KPZ Zenica ima svoju teretanu gdje se oni fizički pripremaju, a ovom prilikom sam se i lično uvjerio da nema zamjerki odnosno da se radi o itekako spremnim policajcima koji mogu odgovoriti svim izazovima”, rekao je Isak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!