Kultni Vidikovac: Sarajevu se vratio još jedan simbol! (VIDEO)

Vijesti 01. mar 202109:46 > 09:50 1 komentar
N1

Simbolično, na današnji datum, historijski važan za našu zemlju i njen glavni grad, sa Trebevića, mjesta koje je jedan od simbola odbrane Sarajeva, s ponosom predstavljamo novi kapitalni projekat koji ostaje nasljedstvo svim njegovim građanima, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

“Najbolji način obilježavanja Dana nezavisnosti je vidljiv dokaz vrijednog i predanog rada, ostvarenih rezultata aktuelne vlasti, obnavljanje simbola bh. prijestolnice. Naš izraz poštovanja prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini je da revitaliziramo simbole glavnog grada i ulažemo u razvojne projekte koji su gradili i dalje grade sami sebe. Sarajevo je dobilo jedno od najljepših i najreprezentativnijih savremenih arhitektonskih zdanja, kultni Vidikovac. Svi građevinski radovi su završeni, a riječ je o kompleksnom objektu sa različitim sadržajima za sve generacije, raspoređenim na ukupno tri etaže kojim dominira monumentalno spiralno stepenište. Novoizgrađeni Vidikovac može parirati bilo kojem svjetskom kompleksu, a ostat će prepoznatljiv po svom prostranom i prohodnom ravnom krovu, dostupnom svim budućim posjetiocima”, navode.

Grad Sarajevo

Osim zatvorenih sadržaja, kreirana je javna površina pogodna i za različita kulturna dešavanja, mini koncerte, književne večeri i izložbe.

“Kao što je to bilo sa revitaliziranom Trebevićkom žičarom, nema nikakve dileme da će i Vidikovac dokazati da je u potpunosti opravdano ulaganje”, poručili su.

Pogledajte film ispod teksta:

Komentari (1)

Vidi sve komentare