Lendo: Neću dati saglasnost na odluku o imenovanju Vlade FBiH

Vijesti 31. mar 202312:39 1 komentar
F.Z./N1

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo je na konferenciji za medije saopštio da je odluku o imenovanju Vlade FBiH dobio 40 minuta uoči obraćanja, te da neće dati saglasnost za nju.

Kako kaže – razloga za to je nekoliko.

“Prvo, u tim procesima nema pobjedničke stranke, SDA. Drugo, odluka je donesena mimo ustava i zakona i bez saglasnosti dva potpredsjednika FBiH. Bradara je nju sama donijela. Treće, ne znam te ljude koji su predloženi za Vladu FBiH. Znam samo jednog čovjeka koji je iz Tešnja i Zlatni je ljiljan. Za njega bih potpisao, ostale ne znam”, naveo je Lendo, dodajući da takva imenovanja “kao predstavnik Bošnjaka neće dozvoliti”.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Bradara je, kako je Lendo rekao, najavila dostavljanje odluke Zastupničkom domu FBiH. Ukoliko tamo dobije podršku, kaže Lendo, biće važeća, a “to bi bio udar na FBiH”, te da bi Bradara krivično odgovarala ukoliko se to desi.

Na upit novinara da li zaista očekuje da Bradara odluku bez potpisa njega i Igora Stojanovića dostavi Zastupničkom domu PFBiH, Lendo odgovara sa “vodeći računa kako HDZ radi i kakve su njene instrukcije, nije isključeno da će dostaviti.”

Tvrdi kako Bradara o imenovanju Vlade FBiH nije vodila nikakve konsultacije niti s njim, niti sa drugim potpredsjednikom entiteta Igorom Stojanovićem.

Ponovo poziva Nermina Nikšića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića da sjednu i predlože nova imena, “uprotivnom nema nove Vlade FBiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare