Mandatar pokazao spisak novih ministara RS, ko će u fotelju? (FOTO)

Vijesti 18. dec 202215:07 0 komentara
N1

Na sekund je mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković pokazao spisak budućih ministara. Kaže da se vijeća još o dva imena, nezvanično iz hrvatskog i bošnjačkog naroda. Na spisku se vide neka od imena, ali ne i resori.

Možda bitnije od toga ko će biti novi ministri je i činjenica ko neće. Nema mjesta za prepoznatljivo lice policije Dragana Lukača, iskusnog vječitog ministra iz reda Hrvata Antona Kasipovića, nema ni Srebrenke Golić, zasad ni Natalije Trivić, ni Srđana Rajčevića.

U Vladi ostaju Zora Vidović, Petar Đokić, a kako sada stvari stoje iskusnom koliacionom partneru pridružiće se i kolega iz Demosa Nedjeljko ČUbrilović, sedamdesetogodišnji političar, koji je bio i predsjednik NSRS.

ATV prenosi da će novi ministar unutrašnjih poslova biti Siniša Karan, poljoprivrede Savo Minić, visokog obrazovanja Željko Budimir, privrede Diko Cvjetinović, pravde Nina Bukejlović, prosvjete i kulture eljka Stojičić, turizma Sevlid Hurtić, rada Dragoslav Kabić.

Iako su u SNSD rekli da će nova Vlada biti formirana i prema regionalnoj-geografskoj zastupljenosti, ministara ih Hercegovine za sada nema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!