Među uhapšenima u Banjaluci i Gradišci službenici OSA i Granične policije

Vijesti 09. aug 202211:06 > 12:48 0 komentara
N1/Ilustracija

Među četvoro uhapšenih u velikoj policijskoj akciji u Banjaluci i Gradišcu su dva službenika institucija Bosne u Hercegovine - Granične policije i Obavještajno sigurnosne agencije, potvrđeno je za N1.

Za novinsku agenciju SRNA direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević rekao je kako pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS sprovode nastavak akcije “Transporter” na području Gradiške.

Ova akcija pokrenuta je u jesen 2021. godine, realizuje se sa partnerskim tužilačkim i policijskim institucijama u Bosni i Hercegovini, regionu i inostranstvu, a usmjerena je na krivično procesuiranje više osoba, osumnjičenih za organizovani kriminal, povezan sa više teških krivičnih djela, uključujući ubistva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga krivična djela.

Velika akcija MUP-a RS: Privedeni i službenici u institucijama BiH

Kostrešević je naveo da se akcija sprovodi u saradnji sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine.

Ovo je potvrđeno i saopštenjem Ministarstva unutrašnjoj poslova u kojem stoji kako se uhapšena lica sumnjiče za organizovani krinimal, neovlašćeni promet opojnim drogama, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka, zloupotrebu položaja ili ovlašćenja.

Ova krivična djela uhapšeni M.L, R.R, S.R. i D.P. činili su kao članovi organizovane kriminalne grupe.

Nakon akcije oglasilo se i Tužilaštvo BiH.

“Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koji postupa u predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storage”, koordinira aktivnosti sa policijskim pripadnicima koji djeluju na terenu.

Akcija je usmjerena na četiri lica osumnjičena da su duži vremenski period, kao članovi organizovane kriminalne grupe vršila krivična djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, kao i na lica koja su koristeći svoj službeni položaj pomagali ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja.

Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala koje djeluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna saradnja koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija. Među osumnjičenim licima ima i ovlaštenih službenih lica koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima”, stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!